Sandra Nelemans

prijslijst


1/2 uur privéles   (gediplomeerd  Deurne instructrice)

€25

paard / pony scheren per uur

€50

Er zijn diverse mogelijkheden dus bel mij gerust op 0613288611.

Instructie

Sandra Nelemans,

Gediplomeerd Instructrice

Graag wil ik mijzelf voorstellen.

Mijn naam is Sandra Nelemans. Ik geef al meer dan 20 jaar les aan ruiters van verschillende niveaus en met verschillende doelen: van beginnend tot gevorderd en voor recreatief tot wedstrijd gericht rijden.

Het lesgeven vind ik heerlijk, omdat niets leuker is dan je passie over te brengen op anderen. Wat bij mij voorop staat is de harmonie tussen paard en ruiter. Wij gaan samen stap voor stap door de basis heen. En van daaruit verder groeien.

Regelmatig krijg ik te horen van de ruiters dat zij een 'probleempaard' hebben, omdat het paard bijvoorbeeld niet goed op hulpen reageert. Het paard wil niet dressuurmatig lopen, weigert te springen, bokt, steigert, weigert bepaalde oefeningen te doen en ga zo maar door. Uit mijn jarenlange ervaring blijkt dat er geen 'probleempaarden' bestaan. De oorzaak ligt vaak bij de ruiter en/of het verleden dat het paard heeft gehad. Om harmonie tussen paard en ruiter te bereiken is wederzijds begrip nodig. Dat begint met goede communicatie tussen de ruiter en het paard. Pas als de goede communicatie hersteld is en het vertrouwen is (her)opgebouwd, kun je verder. Mijn lesgeven is niet gericht op het 'afdwingen' van bepaalde houding van een paard, maar op het bereiken van een harmonie waardoor het paard wel goed op hulpen reageert.

Zelf ben ik afgestudeerd bij NHB Deurne. Om mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig cursussen om steeds nieuwe inzichten op te doen.

In mijn vrije tijd berijd en train ik mijn paard ZIZO (KWPN-ruin) waar ik heel trots op ben. Wij zijn samen Z1 +7 geklasseerd, hebben veel wedstrijden gereden maar omdat ZIZO inmiddels op leeftijd is heb ik besloten om met hem geen wedstrijden meer te rijden. Zonder wedstrijden hebben wij het ook gezellig samen. Daarnaast ben ik de trotse eigenaar van mijn veulen Rosie D (KWPN-merrie). Zowel Rosie als ZIZO staan bij EquiDream Stables.

Het contact met verschillende ruiters, paarden, de nieuwe ontwikkelingen in de paardensport en dat iedere dag anders is, maken het mijn werk tot het mooiste dat er is.

Ben je geïnteresseerd in een proefles en/of heb je een andere vraag dan kun je mij bereiken op mijn mobiel: 06-13 28 86 11.

Er zijn diverse mogelijkheden:

- Dressuur

- Springen, Caprilli

- Longeren;

- Grondwerk;

- Paard zadelmak maken (begeleiding van)

- Schrik training;

- Begeleiding voor wedstrijden;

- Lesgeven / trainen op maat.